Recuperare Kinetoterapie Galati

Kinetoterapie Galati

Recuperare Kinetoterapie Galati reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Recuperare Kinetoterapie Galati: Kinetoterapie Galati.

Centrul de recuperare si reabilitare pentru copii cu dizabilitati Galati ofera:

- Servicii de recuperare ( testarea si evaluarea achizitiilor copilului, elaborarea planului de recuperare, kinetoterapie, terapie Vojta, logopedie, recuperare si stimulare cognitiva) pentru copii cu dizabilitati sau cu intarzieri in dezvoltare, inclusiv servicii de interventie timpurie;

- Grupuri de suport pentru parintii copiilor cu dizabilitati;

- prevenirea institutionalizarii copiilor cu dizabilitati ingrijiti in prezent in propriile familii

Personal angajat: 

- un kinetoterapeut care ofera si terapie Vojta;

- un psiholog psihopedagogie speciala (logoped)

- 2 psihologi, psihologie clinica

- un asistent social

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani  din orasul Galati, Romania. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii.

Cu foarte putina instruire in domeniul social si avand la dispozitie doar putinele lor resurse personale, "voluntarii"  au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acestor copii neglijati si uitati. Imediat in 1996, 4 fosti copii ai strazii au putut sa locuiasca impreuna cu trei dintre fondatorii organizatiei. Pentru copiii HIV+ au putut sa inceapa sa stranga hainute, alimente, igienico-sanitare dar si sa mearga cu ei in parc, sa iasa in afara spitalului, si au vorbit cu ei despre sperantele si visurile lor de a locui intr-o casa adevarata.

In timp viziunea Inima de Copil a continuat sa devina realitate si numarul de copii de care se ingrijea si pe care i-a ajutat organizatia a crescut in fiecare an.

Astazi Fundatia Inima de Copil serveste interesele unei numar mare de copii si tineri. Inspirata de valorile, altruismul si compasiunea fondatorilor pentru cei in nevoie, Inima de Copil administreaza si implementeaza acum in regiune servicii sociale pentru copii si familii in nevoie, si este recunoscuta si respectata ca una dintre cele mai bune si eficiente organizatii care furnizeaza serviciilor sociale.

MOTTO: €žPUNTI INTRE OAMENI. SOLIDARITATE. IMPLICARE. PENTRU CA FIECARE COPIL SA AIBA O CASA SI O FAMILIE.€

MISIUNEA

Fundatia Inima de Copil este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1996 de un grup de voluntari si a carei misiune este aceea de a ajuta si a da speranta copiilor si tinerilor in dificultate, familiilor lor, prin cresterea calitatii vietii lor si sustinand integrarea lor in societate.

Ne indeplinim misiunea prin furnizarea de servicii sociale, consiliere si instruire, lobby si advocacy si activitati bazate pe principii morale crestine. Furnizam servicii care sustin indeplinirea misiunii noastre: servicii sociale directe pentru copii si familii in dificultate, copii si tineri cu dizabilitati, tineri HIV+ sau din alte categorii marginalizate social, sprijin in instruire pentru specialistii care lucreaza in domeniul social, lobby si  advocacy pentru probleme si politici sociale legate de copil si familie.

Viziunea

A crea o lume mai buna si a sprijini visele copiilor, tinerilor si familiilor lor care au nevoie de sprijin, care sunt marginalizate sau defavorizate social. Ei sunt cei in jurul carora Fundatia Inima de Copil a unificat eforturile donatorilor sai nationali sau internationali, a membrilor comunitatii locale, voluntarilor. Pentru noi este importanta alinarea suferintei, izolarii, protejarea drepturile fundamentale si implinirea viselor tuturor copiilor si familiilor  pe care le ajutam.

Pe cine ajutam

Copii si familii sarace/ in dificultate

Copii cu dizabilitati si familiile lor

Tineri HIV+, cu dizabilitati sau din alte categorii defavorizate social

VALORILE

Integritate personala si profesionala. Ne respectam promisiunile si urmarim sa actionam intotdeauna in conformitate cu misiunea si valorile organizatiei. Suntem intotdeauna transparenti in actiunile si deciziile noastre.

Dragoste si compasiune. Stim ca munca noastra este mai mult decat o profesie, decat un simplu serviciu. Intelegem sa ne implicam cu dragoste si compasiune. Ne angajam sa luam atitudine in fata neglijarii, a discriminarii, abuzului, saraciei, suferintei. Alegem sa luptam pentru drepturile copiilor si familiilor, sa fim vocea lor, a celor fara de voce.

Valorizare. Ii tratam egal, cu grija si respect pe cei pe care ii sprijinim, fara nici un fel de discriminare. Respectam si suntem recunoscatori pentru eforturile sponsorilor, donatorilor, finantatorilor, voluntarilor si personalului organizatiei, ale celor care ne ajuta sa ne implinim misiunea.

Imputernicire, responsabilizare. Accentul nostru este pus pe aducerea la indeplinire a viselor celor ajutati de noi, insotindu-i in parcursul lor si sprijinindu-i sa devina independenti si integrati activ in societate. Ne dorim sa promovam solutii pe termen lung  si incurajam copiii, tinerii si familiile pe care le ajutam sa fie o parte activa a procesului lor de schimbare. De asemenea, ne dorim ca ei€ž sa dea mai departe€, sa se implice la randul lor in sprijinul celor din jur.

Credinta si principiile morale crestine. Copiii si tinerii in dificultate pe care-i ajutam sunt de obicei victimele unor medii dezorganizate, profund afectate de suferinta si lipsa unor valori si principii morale. Credem ca, alaturi de servicii sociale, consiliere, educatie, cea care poate sa produca efecte pe termen lung si sa-i ajute in viata este credinta in Dumnezeu, Cel ce ne invata mila, iubirea si compasiunea, dreptatea, onestitatea si echitatea.

Galerie foto