Recuperare Kinetoterapie Iasi

Kinetoterapie Iasi

Recuperare Kinetoterapie Iasi reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Recuperare Kinetoterapie Iasi: Kinetoterapie Iasi.

Recuperare sportivi

In sport kinetoterapeutul ajuta sportivii accidentati sa revina la nivelul de perfomanta si randamentul de dinaintea survenirii traumatismului. Rolul unui kinetoterapeut ce insoteste echipa/jucatorul in turneu este de prevenire si tratament a accidentarilor acute (interventii pe teren) prin tehnici de bandajare, stretching pasiv, masaj, electroneurostimulare contra durerilor si crampelor, si bineinteles tehnici de prim-ajutor sportiv in cazul contuziilor, entorselor sau intinderilor. Topkineto dispune de cele mai bune creme si bandaje de uz sportiv folosite la nivel de elita in Europa si America si mai ales de tehnicile, metodele si experienta necesara. Tratamentul unei accidentari variaza in functie de sportul sau activitatea fizica practicata. Terapeutul sportiv sfatuieste in privinta prevenirii accidentarilor, examineaza si trateaza traumatismele aparute, deasemeni asista procesul de recuperare. Topkineto vine in intampinarea multiplelor probleme ce pot aparea pe durata unei activitati sportive la nivel profesional sau recreational oferind urmatoarele servicii de asistenta, consultanta si tratament in traumatismele sportive. Sustinem intreg sportul iesean.

CONSULTATII KINETOTERAPEUTICE SPECALIZATE

Consultatiile sunt personalizate si adaptate fiecarui caz si pot fi alcatuite din urmatoarele proceduri:

  • evaluarea traumatismului existent sau a predispoziitiei spre traumatism sportive in baza diagnosticului stabilit de un medic specialist;
  • evaluarea capacitatii de efort sportiva sau generala;
  • testing muscular, articular si ligamentar
  • recuperarea sportiva post-traumatisme, afectiuni generale, pre- si post-operatorii;
  • evaluarea dezvoltarii fizice, evaluarea posibilelor deficiente locomotorii (precum inegalitatile membrelor, picior plat, genunchi valgus/varus, scolioza, cifoza, lordoza);
  • stabilirea programului de exercitii si proceduri kinetoterapeutice (ex. bandaje corective si de imobilizare partiala in scop preventiv, exercitii fizice, masaj terapeutic, etc.);
  • analiza fotografica a aliniamentului corporal;
  • analiza video digitala a miscarii (la cerere);
  • trimiterea recomandata spre examene imagistice si rediagnosticare.

KINETOTERAPIE LA DOMICILIU

Inca de la infiintare Topkineto a reusit sa stabileasca noi standarde in serviciile medicale si paramedicale romanesti aducand in zona Moldovei un suflu nou domeniului prin abordari moderne si orientate spre rezultat. Una dintre particularitatile modului in care lucram este sedinta de kinetoterapie unu la unu, in care pacientul beneficiaza de intreaga atentie si grija a specialistului. Astfel efectele pozitive sunt amplificate, viteza de recuperare crescuta si riscul de reaccidentare minimalizat.

SERVICII LA BIROU

Adiacent activitatii noastre de baza pe care o desfasuram in cabinetul nostru din Bd. Nicolae Iorga 51C, oferim si servicii externalizate. Printre acestea se numara serviciul de recuperare si preventie medicala la birou. Acesta este primul serviciu din Romania dedicat tratarii si prevenirii afectiunilor musculo-scheletale survenite din activititatile muncii chiar acolo unde ­se produc ele si nu se confunda cu masajul peste vestimentatie oferit pe un scaun de unii furnizori. Aceasta este o abordare activa cu rezultate reale imediate, fara timp de asteptare, cu frecventa ridicata de 2-4 sedinte pe luna, incomparabila cu un serviciu medical de asigurare de care un angajat se poate servi o data la fiecare 6 luni, 1 an sau chiar niciodata. Kinetoterapia la locul de munca va asigura reducerea timpului de recuperare a unei afectiuni, in acest fel contribuind si la ridicarea moralulului, cresterea motivatiei, implicit a productivitatii angajatului. Imaginati-va un angajat cu o durere de spate foarte suparatoare venind la munca stiind ca acolo va gasi o solutie pen­­tru diminuarea durerilor sale. Topkineto utilizeaza metode, tehnici si materiale unice in Iasi si chiar in intreaga zona a Moldovei. Orientarea spre rezultat, inovatiile, determinarea, rabdarea si atentia la detalii sunt punctele cheie ale succesului acestei noi abordari in recuperarea medicala romaneasca.

BANDAJELE KINESIOLOGICE

Topkineto detine certificare internationala oficiala pentru utilizarea metodei bandajelor kinesiologice unica in IASI, dobandita la Comitetul Olimpic Danez din Brøndby, Danemarca. Metoda bandajelor kinesilogica este o tehnica de bandajare adeziva special conceputa pentru a facilita procesul de vindecare naturala a organismului, impreuna cu sustinerea si stabilizarea muschilor si articulatiilor fara a limita amplitudinea de miscare a corpului, in acelasi timp conferind o manipulare gentila continua a tesutului moale pentru a prelungi beneficiile unei terapii manuale si dupa iesirea dintr-un mediu clinic. 

Cui ii este adresata metoda bandajelor kinesiologice?

Fara latex si lejer de purtat pe durata a mai multor zile consecutive, banda kinesiologica poate fi utilizata pentru grupe de pacienti de la pediatrie si pana la geriatrie, si poate trata cu succes o varietate de afectiuni ortopedice (ex.: entorse, trigger points, luxatii, intinderi si rupturi musculare, etc.), neuromusculare, neurologice, dar mai ales indicata accidentarilor sportive sau rezultate din atitudini deficitare asociate muncii. Aceasta metoda terapeutica ofera sustinerea musculara de care are nevoie un pacient, dar si reabiliteaza functia afectata.

MASAJ TERAPEUTIC LOCALIZAT

Masajul terapeutic localizat nu trateaza doar simptomele, ci actioneaza la nivelul sursei durerii, astfel impiedicand reaparitia durerii si deosebindu-se de masajul general. Acesta reprezinta una dintre cele mai eficiente "unelte" de tratament utilizate in cadrul sedintelor de kinetoterapie ce vizeaza imbunatatirea functiilor in multe afectiuni locomotorii si musculo-scheletale.

Masajul medical sau terapeutic este constituit din manipularea tesuturilor moi in scopul grabirii vindecarii unei afectiuni, cu ajutorul mainilor terapeutului, asistate de o multitudine de creme antiinflamatorii, geluri sau uleiuri cu efect de incalzire sau racire. Tehnicile folosite in masajul terapeutic sunt diverse si adaptate afectiunii ce urmeaza a fi tratata. Este foarte important de cunoscut faptul ca masajul medical, facand parte din procedurile de recuperare medicala, cel ce il executa trebuie sa aiba cunostinte temeinice de anatomie, fiziologie si biomecanica organismului uman. Asigurati-va ca sunteti pe maini bune alegand un serviciu de kinetoterapie profesional.

TERAPIA SCENAR

Terapia SCENAR este o forma de electrostimulare. Aceasta foloseste biofeedback-ul oferit de creier ca raspuns la un stimul electric trimis prin piele si isi adapteaza urmatoarele semnale in functie de raspunsul venit de la sistemul nervos. In timpul acestui ’’dialog’’ creierul declanseaza si eliberarea de neuropeptide (proteine neuronale necesare corpului pentru a se vindeca) printre care si endorfinele (analgezicele naturale ale corpului). Astfel se activeaza si amplifica proprietatile de auto-vindecare ale corpului ce lupta impotriva durerii. Totul intr-o maniera naturala si 100% neinvaziva.

Terapia SCENAR este disponibila in cabinetul nostru din Iasi sub forma de tratamente individuale sau combinata cu alte metode eficiente, in sedinte individuale sau pachete avantajoase de tratament.

Dupa o accidentare sau dupa instalarea unei boli, comunicarea dintre sistemul nervos central si zona afectata devine deficitara, mai precis creierul se ’’obisnuieste’’ cu durerea si ajunge sa perceapa semnalele dureroase venite din acea zona ca fiind normale. Terapia SCENAR restaureaza comunicarea corecta dintre cele doua parti si are ca rezultat o vindecarea eficienta si completa.

Impulsurile electrice venite de la aparatul SCENAR au fost intentionat concepute incat sa contina secvente asimetrice si aleatorii pentru a preveni corpul sa se ’’adapteze’’ la terapie si sa nu dezvolte o imunitate, precum se intampla in cazul medicamentelor administrate frecvent. Datorita tehnologiei inteligente de control a biofeedback-ului venit de la creier si datorita abilitatii de a stimulare productia de neuropeptide terapia SCENAR are rezultate foarte bune impotriva durerii.

 

Galerie foto