Recuperare Kinetoterapie Otopeni

Kinetoterapeut Otopeni

Recuperare Kinetoterapie Otopeni reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Recuperare Kinetoterapie Otopeni: Kinetoterapeut Otopeni.

Clinica LOKOROBOTIC s-a nascut din dorinta de a veni in ajutorul pacientului cu servicii de calitate si profesionalism la cel mai inalt nivel. 
Este un centru privat avind ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale din domeniul recuperarii in regim ambulator si in special din domeniul recuperarii neurologice, ce are in dotare aparatul Lokomat. 
Lokomatul este o orteza robotizata destinata in principal dar nu exclusiv recuperarii mersului. Este considerat un aparat de elita pe plan mondial si o necesitate in multe centre de prestigiu din lumea intreaga. 

Sistemul Lokomat este superior abordarii clasice (antrenamentului manual al mersului) atat in ceea ce priveste numarul, calitatea si repetitivitatea miscarilor tipice mersului, (deci a schemei de mers), cat si din punctul de vedere al respectarii modelului fiziologic, sincronizarii si coordonarii tipice ambulatiei. Totodata, merita mentionat si aspectul preluarii controlate de catre aparat a greutatii corporale a pacientului, precum si al fortei de ghidare a miscarilor ce poate fi reglata intre niste limite ce asigura o interactiune adecvata din partea pacientului. Mai mult chiar, multitudinea de senzori furnizeaza in timp real informatii despre calitatea miscarilor executate de pacient (antrenamentul pe Lokomat nu este limitat la aspectul pasiv, el incurajeaza si cere participarea activa a pacientului), in timp ce folosirea realitatii virtuale in cadrul sistemului de tip Augmented Feed-back, asigura o complianta crescuta din partea subiectului (pacientului), cu cresterea consecutiva a eficientei antrenamentului. Mai precis subiectul este reprezentat pe un ecran ca un avatar implicat in diverse activitati si jocuri, multitudinea de senzori replicand miscarile din viata reala (ghidate si monitorizate de sistem) in miscari virtuale ce pot avea diverse obiective, de la mersul in natura pe un traseu determinat pana la capturarea unor animalute, care pot fi stationare sau in miscare (daca se doreste cresterea complexitatii antrenamentului). Sistemul si-a dovedit eficacitatea atat in cazul adultilor, dar mai ales in cazul copiilor cu paralizie cerebrala. 

Lokomatul se adreseaza in special afectiunilor neurologice (dar nu numai) ce duc la deficit de ambulatie, cum ar fi: 
- Traumatisme cranio-cerebrale; 
- Traumatisme vertebro-medulare; 
- Accidente vasculare-cerebrale; 
- Paralizii cerebrale; 
- Scleroză Multiplă; 
- Boala Parkinson;

Galerie foto