5 lucruri de luat in seama despre kinetoterapie

5 lucruri de luat in seama despre kinetoterapie

1. Atat de putin timp si atat de multe tipuri 

Domeniul kinetoterapiei are ramuri diferite. Kinetoterapie aplicata, inseamna testarea musculara si multi practicanti de medicina alternativa o utilizeaza pentru a diagnostica boala. Alti kinetologii sau kinetoterapeutii studiaza ergonomia, sanatatea si siguranta, promovarea sanatatii si administrarea disabilitatilor. Daca va recuperati in urma unui atac cerebral sau a unei boli cu efect pe termen lung, puteti intalni kinetoterapeuti ce se ocupa cu disabilitati, ce vor crea un plan de recuperare. Daca aveti un antrenor personal, acesta poate fi un kinetoterapeut ce se ocupa de exercitii. In functie de tip, variaza si gradele de cerinte.

2. Evaluarea conditiei prezente

Un kinetoterapeut de fitness va evalueaza conditia prezenta si stabileste care muschi sunt slabiti. Daca nu mentineti un echilibru între grupurile de muschi sau daca va miscati mai rapid decat va permite corpul, puteti face intinderi. Acest lucru duce la dureri ce va pot incetini sau opri regimul de fitness. Kinetoterapeutii izoleaza de asemenea grupurile de muschi si muschii individuali necesari pentru a va dezvolta inainte de a incepe un program complet de antrenament. Fara ajutorul experientei acestora, este posibil sa tipati de durere pentru o perioada lunga de timp.

3. O fac mecanic

Un kinesiolog bun va poate da explicatii despre organism ca si cand ar vorbi despre o masinarie, deoarece chiar este! Mecanica organismului depinde de o serie de sisteme pârghie ce se realizeaza pentru a functiona in diferite zone pe diferite misiuni. De exemplu, cotul este un tip de parghie, cu muschii ce trag de antebrat, in sus sau in jos. Atunci cand stiti cum functioneaza corpul, stiti cum sa lucrati mai bine cu el. Diferenta dintre trei sisteme parghie o reprezinta plasarea axului si faptul ca rezistenta sau forta impinge impotriva parghiei. Corelarea antrenamentului cu tipurile de parghie creeaza un antrenament mai sigur si mai eficient.

4. Verificati aria de miscare

Daca in urma unei raniri ati suferit, un kinetolog ce se ocupa de exercitii poate sa va ajute sa va reabilitati complet. Acesta va va evalua nivelul de progres si in mod frecvent va poate comunica sa nu faceti o miscare completa. Acest lucru inseamna doar ca veti realiza exercitiul, dar veti evita stresarea muschilor sau a ligamentelor fara a insista mai presus de durere. Fiti foarte atenti la sfaturile pentru evitarea leziunilor ulterioare sau intarzierea recuperarii.

5. Crearea unui curriculum de educatie fizica

Studiul kinetologiei / kinetoterapiei este baza pentru dezvoltarea curriculumului pentru dezvoltarea programelor de educatie fizica. Studiaza felul în care functioneaza organismul si desfasoara si utilizeaza exercitii specifice pentru diferite stadii de dezvoltare pentru a ajunge la beneficiile maxime. In fiecare zi, copiii nostri culeg beneficiile exercitiilor realizate cu ajutorul cunostintelor kinetologilor în timp ce participa la programele de educatie fizica.