Principiile de aplicare ale kinetoterapiei

Principiile de aplicare ale kinetoterapiei

Principiile de aplicare ale kinetoterapiei sunt numeroase. Iata cateva dintre ele:
  1. Primum non nocere. Fiecare procedeu necesita ales si aplicat in asa fel incat in primul rand sa nu faci rau si apoi, cat mai mult posibil sa contribui la recuperarea si reabilitarea bolnavului.
  2. Precocitatea tratamentului. Tratamentul de recuperare medicala necesita cat mai repede cu putinta instituit si aplicat. Orice intarziere poate insemna scaderea sanselor de recuperare, prelungirea tratamentului si rezultate mai slabe si nesigure. Din aceasta cauza va recomand sa apelati la cabinetul de recuperare medicala si kinetoterapie cat mai repede cu putinta. Multi oameni ce sufera gresesc ca rabda pana nu mai pot si se duc la medic doar cand durerea este insuportabila. Daca in acest fel se procedeaza, sansele de recuperare si reabilitare vor fi mult scazute.
  3. Tratamentul nu trebuie oprit sau intrerupt pana la recuperarea integrala. Multi pacienti fac o mare greseala ca dupa cateva sedinte de tratament in care observa o usoara refacere, din diferite motive opresc tratamentul, crezand ca procesul de recuperare va continua si asa. Se inseala si acest lucru poate sa aiba consecinte nefaste asupra procesului general de recuperare.
     
  4. Este imperios necesar ca tratamentul sa fie individualizat. Datorita faptului ca ne confruntam cu un numar de afectiuni destul de mare, aceste afectiuni avand localizari foarte diferite si datorita faptului ca bolnavii raspund foarte diferit la tratamentele prin kinetoterapie si prin celelalte metode folosite, toate schemele de tratament trebuie sa fie neaparat individualizate.
Tot ce este mentionat mai sus reprezinta argumente pentru folosirea kinetoterapiei in procesul derecuperare. Folosita corect, aceasta metoda este destul de importanta si foarte valoroasa in procesul de recuperare medicala.

Cabinetele de recuperare si kinetoterapie inteleg valoarea kinetoterapiei in procesul de recuperare si reabilitare oferindu-i locul pe care-l merita in planul terapeutic general.